Sokken laten bedrukken ontwerpen en maken van gerecycled katoen

Sokken van gerecycled katoen laten maken en voorzien van eigen logo kan al vanaf 100 paar. Wat is gerecycled katoen precies:

Productie afval en/of ingezameld gedragen textiel wordt ingezameld en gesorteerd op kleur. De precisie waarmee dit gedaan wordt, maakt het mogelijk om heldere kleuren garens te produceren zonder deze bij te verven. Het katoen wordt machinaal ontdaan van knopen, ritsen en labels en in repen gesneden, waarna het vervolgens in de machine terecht komt. De stof wordt als ware gekamd totdat er alleen nog vezels overblijven. Deze vezels worden gemengd met nieuwe (biologisch katoen) vezels om de kwaliteit te behouden. Zonder een klein percentage nieuw katoen zouden de vezels niet sterk genoeg zijn om een garen te spinnen. 

De vezels worden nog fijner gekamd en in dezelfde richting gelegd. Dit proces heet kaarden. Van de gekaarde vezel kan een lont worden gemaakt die tot garen wordt gesponnen. De sokken van gerecycled katoen voelen t.o.v. de bamboe en organisch katoenen sokken wel veel stugger aan.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.